עסק יצרני לא יכול לבסס את הכנסותיו על ייצור עצמי בלבד. עסק חייב ליצור תמהיל הכנסות של יצור פלוס רכישות פלוס מתן שרותים ותחזוקה,על מנת לשמור על פריסת הכנסות שוטפת גם במקרים של תקלות, עונתיות, מלאים וכדומה. העסק יכול להחליט כי הכנסותיו מייצור יעמדו על 60% ואילו הכנסותיו האחרות יעמדו על 40% וכך לשמור על העסק בזמנים קשים. כמובן שהרכישות/השרותים צריכים להיות משלימים או דומים, בכדי לאפשר ללקוחות להמשיך לרכוש מאותו עסק ממותג ומוכר.לשמור על היקף העסקאות ולהרחיב את מעגל הלקוחות, ולשמור בסיכומו של דבר על רווחי העסק. ניתן להשוות זאת לתיק השקעות שיש בתוכו מניות, אג"ח וקרנות מסוגים שונים שיוצרים בעצם סוג של איזון.
עובד איכותי ניזון הרבה ממידע רלוונטי לתפקידו, אך גם יכול ורצוי להעשיר אותו במידע כלל עסקי רוחבי ,על מנת שתהיה לו אינפורמציה שיכולה להוות בסיס טוב יותר לתפקידו ולהבנת תהליכים רבים בעסק . העובד מקבל סיפוק על היותו שותף פעיל בעל ידע רחב בעסק. יכול להרחיב את ידיעותיו ולהכין עצמו לתהליכי קידום והתפתחות בעסק או מחוצה לו. גורמי הדרכה בעסק שמבצעים לעובדים ימי הדרכה והעשרה בעזרת מצגות , יוצרים עניין מוטיבציה להמשך התנהלות יעילה ולהרגשה טובה.
איריס, הייתי שמח מאוד אם היית זורקת מילה על מנסיונך על ביטוח לעסקים. אנחנו בדיוק בצומת הדרכים הזאת ומנסים להבין מה הכי נכון בשבילנו בשלב זה (יחסית התחלתי יש לציין בהקמת העסק).
השבמחקשלום אביב .
השבמחקהייתי שמחה לעזור אילו היו לי פרטים נוספים על העסק שלך.
זרקת רעיון לנושא חדש לבלוג.
אשמח אם תמשיך להתעדכן ולשתף את הבלוג.
בברכה.
איריס.