עסק נוצר לאחר חשיבה מעמיקה על אופי הבעלים, על כישורים, על תחום מקצועי, על התנהלות ואסטרטגיה. לאחר זיהוי צרכים, בעיות ויצירת חזון שפרטיו מוצגים בתוכנית עבודה ויעדים מפורטת, תוך הסתכלות ובחינת הסביבה התחרותית, העסקית. תוך בחינת המשאבים: ההון, ההכנסות וההוצאות הצפויות. לאחר הקמת העסק יש לבחון את המדדים והפרמטרים שיבחנו את הצלחתו.
אחד מהמדדים העיקריים לבחינת העסק משוייך לכמות ואיכות הלקוחות. כבר הזכרנו בבלוג שעסק גדל ומתפתח תוך הסתכלות לטווח ארוך ויצירת תוכנית שיווקית שתתרום לגידול בלקוחות ולשימורם. לקוחות אוהבים דברים מעניינים, ולכן יש ליצור סיפור טוב מסביב לעסק. סיפור החזון שימשוך עוד ועוד לקוחות. בעזרת החשיבה והניתוח לפרטיו, ניתן לבנות את הסיפור שייגע באנשים ויגרום להם לרצות לרכוש או להתעניין בעסק.
עובד איכותי ניזון הרבה ממידע רלוונטי לתפקידו, אך גם יכול ורצוי להעשיר אותו במידע כלל עסקי רוחבי ,על מנת שתהיה לו אינפורמציה שיכולה להוות בסיס טוב יותר לתפקידו ולהבנת תהליכים רבים בעסק . העובד מקבל סיפוק על היותו שותף פעיל בעל ידע רחב בעסק. יכול להרחיב את ידיעותיו ולהכין עצמו לתהליכי קידום והתפתחות בעסק או מחוצה לו. גורמי הדרכה בעסק שמבצעים לעובדים ימי הדרכה והעשרה בעזרת מצגות , יוצרים עניין מוטיבציה להמשך התנהלות יעילה ולהרגשה טובה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה